Branden met zorg en aandacht

Met de grootst mogelijke zorg kopen we onze groene koffie in. Vanzelfsprekend willen we daarom ook dat de unieke smaak en geur van de bonen volledig tot z'n recht komt bij het drinken. Dat houden we graag zelf in de hand en daarom branden we onze koffie zelf. Ambachtelijk, met alle tijd en aandacht die goede koffie verdient. En nooiit eerder dan noodzakelijk. Optimaal vers dus!

Bij het branden ontstaat de bruine kleur en specieke geur en smaak van de koffieboon.  Licht, medium, vol of Italiaans: de manier van branden bepaalt mede de definitieve smaak.

 

Slow roast

Bij onze manier van branden draait alles om geduld en aandacht. Industriële branderijen branden de bonen snel en onder hoge temperaturen. Bij ons gaat het langzaam en onder lagere temperaturen (ca 200 graden) in de grote gietijzeren trommel van de Probat koffiebrander.  Daarin draaien de bonen snel rond en worden ze gelijkmatig geroosterd.

Tijdens het branden karamelliseren de suikers in de koffieboon en door het Maillard-effect worden de suikers en eiwitten omgezet in smaak en geur. De boon zwelt tot wel 1,5 keer zijn grootte en verliest tijdens het roosteren ongeveer 15% van zijn gewicht.

Door de lage temperatuur en de langere brandtijd spreken we van ‘slow roast’.   Dit is de best manier om de smaak en het aroma van de bonen volledig tot hun recht te laten komen.

 

Duurzame koffie

Miljoenen boerengezinnen wereldwijd bestaan van de teelt en oogst van koffie. Wij vinden het belangrijk dat zij een eerlijke prijs krijgen voor hun bonen, kunnen werken onder goede omstandigheden en hun kinderen onderwijs kunnen geven. Steeds meer consumenten kopen graag koffie met een duurzaam  keurmerk.
 


Bij Laresso Coffee koop je  duurzame koffie. Daarnaast branden wij onze koffie wekelijks zodat je altijd verzekerd bent van vers gebrande koffiebonen. Voor de melanges van Laresso zijn de beste arabica en robusta soorten gebruikt, afkomstig van de beste koffieplantages over de hele wereld. Na oogst wordt elke koffieboon op verschillende kenmerken gecontroleerd en gebrand. Daarmee zetten wij u de allerlekkerste koffie voor....