Koffie abonnement

  Laresso Coffee     02/05/2017     Reacties (0)

Met de Laresso koffieabonnement heeft u nooit meer koffiezorgen. In 3 stappen kiest u uw gewenste koffieabonnement. Kies je melange, aantal kilogram per maand en je planning. Je bepaalt zelf wanneer en waar je je bestelling bezorgd wilt hebben.   Voordelen: Voordelig Geen omkijken naar koffiebonen Altijd verse koffie Bespaart tijd en moeite Geen contract https://www.laresso.com/Abonnementen

Lees meer

De kunst van het koffie branden

  Redactie     03/04/2017     Reacties (0)

Bij koffie branden komt het aan op de nuance. Het is een ambacht, bijna een kunst. Een proces waarbij respect en liefde voor het product absolute voorwaarden zijn. Voordat de koffiebonen bij ons in de branderij arriveren, is er al veel en intensief werk voor verricht. Door de telers, de oogsters, de melangeur en de transporteur: mensen die expert zijn in hun deel van het koffieproductieproces. In onze branderij transformeren we de rauwe, groene koffieboon in een boon die klaar is om geconsumeerd te worden. Een groene koffieboon heeft namelijk nog geen smaak, en ruikt over het algemeen nar gras. Wel heeft elke soort al een eigen smaakkarakter. De smaak en het aroma ontwikkelen zich pas na het branden. Tijdens het branden halen we het beste uit de koffieboon naar boven. We leggen de nadruk op de specifieke eigenschappen van de...

Lees meer

Overal van de lekkerste koffie genieten

  Laresso Coffee     02/03/2017     Reacties (0)

Op kantoor, in de sportkantine, onderweg en thuis. Waarom zou je niet overal van de lekkerste koffie genieten? Bij Laresso Coffee  kunnen we geen reden bedenken. Wij leveren de beste en meest smaakvolle koffie aan onze klanten. ( horeca, bedrijven en consumenten) . Koffie waarmee we onze klanten verrasen. Voor een prijs waar niemand voor terugschrikt!

Lees meer

Slow roast

  Laresso Coffee     02/03/2017     Reacties (0)

Bij onze manier van branden draait alles om geduld en aandacht. Industriële branderijen branden de bonen snel en onder hoge temperaturen. Bij ons gaat het langzaam en onder lagere temperaturen (ca 200 graden) in de grote gietijzeren trommel van de Probat koffiebrander.  Daarin draaien de bonen snel rond en worden ze gelijkmatig geroosterd. Tijdens het branden karamelliseren de suikers in de koffieboon en door het Maillard-effect worden de suikers en eiwitten omgezet in smaak en geur. De boon zwelt tot wel 1,5 keer zijn grootte en verliest tijdens het roosteren ongeveer 15% van zijn gewicht. Door de lage temperatuur en de langere brandtijd spreken we van ‘slow roast’.   Dit is de best manier om de smaak en het aroma van de bonen volledig tot hun recht te laten komen.

Lees meer

Wekelijks verse koffiebonen

  Laresso Coffee     01/03/2017     Reacties (0)

De koffiebonen van Laresso worden wekelijks vers gebrand. Proef zelf de verse koffiemelanges van Laresso Coffee. Steeds meer mensen letten tegenwoordig op de versheid van de koffiebonen. Bij Laresso Coffee hoeft u zich geen zorgen te maken om de versheid van de koffiebonen.

Lees meer